Roulette is natuurlijk een erg leuk spel om te spelen, maar net als bij de meeste kansspelen, spelen de meeste mensen roulette niet alleen voor hun vertier, maar willen ze er graag ook nog wat winst aan over kunnen houden. Daarom zijn er voor roulette, en zowat elk ander kansspel dat je kunt verzinnen, door de jaren heen heel wat verschillende inzet systemen ontwikkeld. Als je je inzetten bij roulette volgens deze systemen plaatst zul je minder kans maken op verlies en dus meer kans hebben om met winst van tafel te lopen. Dat is in elk geval het doel van deze inzet systemen. De vraag is natuurlijk alleen of deze systemen ook daadwerkelijk werken of dat ze meer op een soort van bijgeloof zijn gestoeld.
Het bekendste inzet systeem voor roulette is het Martingale systeem, wat trouwens ook te gebruiken is bij andere kansspelen met een kans van rond de 50-50. Dit systeem wordt al bijna 150 jaar gebruikt en is erg populair onder roulette spelers over de hele wereld. Net als elk ander inzet systeem is ook het Martingale systeem niet zonder fouten en is het geen systeem waardoor je gegarandeerd met winst van tafel gaat.
De meeste systemen, dus ook het Martingale systeem, zijn met name bedoeld om je verliezen te minimaliseren en zo dus de kans te vergroten om toch met een leuke winst van tafel te lopen. Volgens dit systeem moet een speler elke keer dat hij verliest zijn inzet verdubbelen, om zo de verliezen die zijn geleden meteen goed te maken als er gewonnen wordt. Dit geldt natuurlijk wel alleen voor inzetten met een 50-50 kans, dus rood, zwart of even en oneven.
Het probleem van dit systeem is echter dat je een flinke bankrekening moet hebben om te kunnen blijven verdubbelen en je op een bepaald moment de tafellimiet bereikt en dus niet meer kunt inzetten dan het maximum. Toch werkt dit systeem op de langere termijn wel. Het belangrijkste om te onthouen bij elk inzet systeem is dat je stopt als je winst hebt. Waarom zou je dit dan nog op het spel zetten en wellicht met verlies naar huis gaan?